Maatschappelijk betrokken

Geplaatst door Boodschappenonline 18-09-2012 0 commentaar Nieuws,

Boodschappenonline draagt graag haar steentje bij aan een gezond milieu en een samenleving waarin mens en natuur zich prettig voelen. Oftewel: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Ook Boodschappenonline maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit.

 

Helaas gaan veel producten verloren

 

Helaas belandden veel voedingsmiddelen voortijdig in de afvalbak. In de Nederlandse huishoudens belandt gemiddeld 19% van de boodschappen met een vervaldatum in de afvalbak.
Wanneer we kijken naar de voedselproductieketen wordt vaak gesproken over ‘van grond tot mond’ Binnen deze keten haalt ruim een derde deel van de verse producten nooit de spreekwoordelijke mond. Producten gaan voor of tijdens de oogst verloren, of anders bij transport of opslag. Ook gooien fabrikanten producten weg als ze bij- of restproducten overhouden. Supermarkten gooien producten weg die over datum zijn.

 

Eeuwig zonde gezien de armoede in de wereld en ook de armoede in Nederland. Het aantal voedselbanken groeit nog steeds!

 

Boodschappenonline en de voedselbank

 

Boodschappenonline werkt samen met de voedselbank in Meppel.

 

"Maandelijks maken we inwoners van Meppel blij met boodschappen waarvan de uiterste vervaldatum nadert."

 

Prima producten binnen de houdbaarheidsdatum die anders bij het afval verdwenen krijgen zo alsnog een waardevolle bestemming! www.voedselbankzuidwestdrenthe.nl

 

En het milieu?

Boodschappenonline bezorgt haar boodschappen in schone bedrijfswagens. Uiteraard voorzien van roetfilter en bovendien begrensd op topsnelheid om uitstoot te besparen. Daarnaast bekijkt Boodschappenonline de mogelijkheden van samenwerking met lokale bedrijven, bedrijven die dezelfde klanten levert als Boodschappenonline. Door slechts één bedrijfswagen te laten rijden naar de gezamenlijke klant, wordt de onnodige uitstoot van CO2 gassen gehalveerd.

Uiteraard wordt al ons afval gescheiden verzameld en gescheiden afgehaald door de afvalverwerkingsbedrijven. Echter: ook onze afnemers helpen we graag met het recyclen van afval, door hen de mogelijkheid te bieden door ons aangeleverd verpakkingsmateriaal ook weer door Boodschappenonline te laten afvoeren!

 

Betrokken bij onze klanten

 

Met regelmaat bezoeken wij onze klanten op locatie en brengt Boodschappenonline vrijblijvend advies uit over de omgang met verschillende producten. Bijvoorbeeld over de bewaarcondities van het fruit. Hierdoor hoeven onze klanten minder fruit weg te gooien en besparen ze ook nog eens op de kosten. Tevens kunnen klanten tegen een kleine vergoeding een naslagwerk aanschaffen. Hierin zijn alle artikelen opgenomen die bepaalde ingrediënten bevatten zoals noten en/of granen. Meer dan handig als het gaat om allergiën of het volgen van een voorgeschreven dieet.

Over artikelen gesproken: Bij het bepalen van ons assortiment wordt elk nieuw artikel sinds vorig jaar beoordeeld op een aantal maatschappelijk verantwoorde criteria. Uiteraard bieden wij een zo breed mogelijk pakket aan ecologische en biologische producten aan. Heb je nog suggesties? Wij horen het graag!